Despre
Irina Catalina Tudorascu
Sunt psiholog si psihoterapeut acreditat de Colegiul Psihologilor din Romania, avand codul personal 11781 inregistrat in Registrul Unic Psihologilor. Lucrez ca psihoterapeut de peste 10 ani.
In timpul facultatii de psihologie am descoperit psihodrama, care este o metoda de psihoterapie prin actiune. In aceasta metoda de psihoterapie m-am si format. Drumul de a deveni psihoterapeut nu este unul usor, are atat provocari, cat si multe impliniri asa ca, dupa terminarea facultatii, m-am angajat 4 ani la Orange pentru a-mi putea sustine formarile in psihoterapie si propriul demers psihoterapeutic. In acesti 4 ani, am lucrat in paralel ca psiholog si psihoterapeut si am inceput sa sustin workshopuri de dezvoltare personala alaturi de o buna colega si prietena, Cristina Maldaianu.
Unul dintre cele mai mari beneficii ale psihodramei, pe care le-am observat pe mine insami, dar si in lucrul cu clientii este acela de a debloca. Atunci cand ne simtim blocati intr-o situatie, in credinte, idei care nu ne mai fac bine, daca apelam la psihodrama favorizam trecerea la actiune si in viata de zi cu zi.
O a doua formare ca psihoterapeut o am in Analiza Tranzactionala, metoda de care m-am atasat citind cartea ”Ce spui dupa buna ziua”, dar si pentru ca, mergand la propria terapie cu psihoterapeuta care are formare in Analiza Tranzactionala mi-am dat seama cat de clarificatoare poate fi aceasta metoda. Unul dintre principiile care mie imi plac cel mai mult este acela ca noi toti suntem ok, insa putem avea comportamente ne-ok asupra carora putem interveni. De asemenea, am inteles cum credinte, comportamente pe care ni le-am format in copilarie, care au devenit automatisme, ne influenteaza viata in prezent si cele mai multe dintre ele nu ne mai sunt benefice acum. Chiar daca in trecut ne-au ajutat sa supravietuim in familia in care ne-am nascut, in prezent putem contribui, prin ele, la prostul mers al relatiilor si la a ne simti tristi, neimpliniti, incarcati, tensionati.
Sunt foarte pasionata si ma ghidez in munca mea pe Teoria Atasamentului care spune, pe scurt, ca avem doua nevoi de baza ca sa crestem cu un atasament sigur ( cu incredere in noi, in lume, in viata si cat mai echilibrati) si anume: predictibilitatea ( prezenta, ingrijirea fizica, sa stim la ce sa ne asteptam din partea celorlalti) si acordarea afectiva (a primi iubire, mangaiere, intelegere). Daca acestea lipsesc sau nu sunt constante, efectele se vad in fricile noastre din relatii, in partenerii pe care ii alegem, in felul in care ii respingem sau ne agatam de ceilalti, in felul in care ne simtim noi cu noi insine.
Chiar daca ambele formari imi ofera competenta sa lucrez alaturi de cupluri, in prezent aprofundez aceasta competenta in cadrul Mindeducation-Scoala pentru Cuplu. De asemenea, ma formez in Sandplay, https://www.sandplay.ro/terapia-sandplay-jocul-cu-nisip/.
Cabinetul meu de psihoterapie este in zona Piata Iancului. Lucrez atat cu adulti (inclusiv varstinici), cat si cu adolescenti si copii, in psihoterapie individuala sau de grup. Tin grupuri de dezvoltare personala cu adulti si copii si workshop-uri constante de wellbeing la sediul cabinetului, in cadrul scolilor si gradinitelor si la sediul companiilor. Pe o parte dintre ele le gasiti in meniu la ”evenimente”.
Pentru mai multe detalii, atasez CV-ul meu.